CAK sluit zich als eerste publieke dienstverlener aan op Schuldenknooppunt

Op woensdag 16 november ondertekende CAK-bestuursvoorzitter Hans Ouwehand een aansluiting op het Schuldenknooppunt. Een aansluitovereenkomst om burgers met schulden sneller en efficiënter te kunnen helpen.

Het Schuldenknooppunt

Het Schuldenknooppunt is een beveiligde online omgeving waarin schuldhulpverleners en schuldeisers standaard gegevens kunnen uitwisselen om een schuldhulpregeling tot stand te laten komen voor burgers. Vanaf nu doet ook het CAK hieraan mee. 

Het Schuldenknooppunt maakt schuldregelen efficiënter en sneller waardoor maatschappelijke kosten voor schuldhulpverlening verminderen en burgers sneller geholpen worden. Eerder duidelijkheid over de oplossing van schuldproblemen geeft burgers gemoedsrust. Daarnaast maakt een online omgeving het proces minder afhankelijk van handmatige handelingen. Dit vergroot de betrouwbaarheid van gegevens en maakt meer tijd voor de begeleiding van burgers.

Waarom doen we mee?

Hiermee helpen we burgers. Daarbij zetten we ons met dit initiatief, naast de maatregelen die we al nemen, in voor een belangrijk maatschappelijk probleem. Wij voelen de maatschappelijke verantwoordelijkheid om met dit soort initiatieven bij te dragen aan het voorkomen en oplossen van schulden. Schulden zijn stressvol en kunnen leiden tot negatieve gevolgen voor de gezondheid van mensen. Vaak doen mensen met schulden meer beroep op zorg. Door bij te dragen aan het voorkomen en oplossen van schulden, zetten we ons in voor de preventie van zorg. Door ons aan te sluiten op het Schuldenknooppunt helpen we burgers aan een beter toekomstperspectief.

Meer lezen?

Wil je weten wat wij doen om bij te dragen aan het voorkomen en oplossen van schulden?