ICT & Data

Optimale dienstverlening aan burgers en een zorgvuldige en transparante uitvoering van de regelingen kan niet meer zonder IT en data. En of je nu een softwareontwikkelaar, analist, tester of securityspecialist bent: bij het CAK bouw je mee aan ons continu ontwikkelende IT- en datalandschap en lever je bovendien een belangrijke bijdrage aan het beschermen van de gegevens van burgers.

Bekijk onze vacatures

Agile en vooruitstrevend

Het vakgebied IT & Data betekent bij ons vooruitstrevend werken in multidisciplinaire DevOps-teams binnen het Scaled Agile Framework (SAFe). Binnen de overheid is het CAK zelfs een van de voorlopers in Agile werken. De komende jaren ligt onze focus op eenvoud, continuïteit en veiligheid. Om onze dienstverlening aan burgers verder te kunnen verbeteren, werken we continu aan het vereenvoudigen en moderniseren van onze ICT. Zo bouwen we aan de verbetering van de aanpasbaarheid, continuïteit en efficiëntie van onze systemen en architectuur. En worden we wendbaarder en efficiënter, en zijn we minder kwetsbaar voor cyberdreigingen.

Diverse specialisaties

Als IT- en/of dataspecialist werk je samen met ruim 250 collega’s aan verbeteringen, veranderingen en ontwikkelingen. Binnen de verschillende IT-teams is ruimte voor veel verschillende specialismes. Als developer ontwikkel je bijvoorbeeld onze maatwerksystemen. Dit doe je in .NET, maar ook in PL/SQL, ETL, R en Power BI. Als business intelligence-specialist zorg je voor het ontsluiten en beschikbaar stellen van data in de vorm van datasets, rapportages en verantwoordingsinformatie. Als architect maak je oplossingen voor grotere vraagstukken en bepaal je welke richting het systeemlandschap op beweegt. En als beheerder of ops-engineer zorg je voor de robuuste werking van onze systemen, zowel technisch als op het gebied van applicaties.

Ontwikkeling en eigenaarschap

Vakontwikkeling, samen leren en verbeteren zijn belangrijke pijlers binnen IT & Data. Ook voor jouw eigen ontwikkeling is veel ruimte. Je werkt altijd in teamverband in een hybride werkomgeving, waarbij de teams binnen afgesproken kaders zelfstandig functioneren. Dit zorgt ervoor dat je invloed hebt op de richting van de producten waaraan je werkt. Er is veel bewegingsvrijheid voor eigen initiatief en ook eigenaarschap is een essentiële voorwaarde binnen het vakgebied. ICT heeft directe gevolgen voor onze dienstverlening en dit zorgt voor een belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ben jij klaar voor de uitdaging van IT & Data bij het CAK?

Relevante vacatures

Nieuwe vacatures in je mailbox?

Meld je aan voor onze job alert