Pre-employment screening

Een goede reputatie is voor een publieke dienstverlener als het CAK heel belangrijk. Die reputatie wordt deels bepaald door onze medewerkers en de manier waarop zij handelen. Om de kwaliteit en integriteit van (nieuwe) medewerkers te garanderen, voeren we een pre-employment screening uit. Uiteraard word je hierover vooraf geïnformeerd.

De pre-employment screening bestaat uit verschillende onderdelen:

Check op documenten

Bij jouw indiensttreding vragen we je om een aantal documenten te overhandigen, zoals een kopie van jouw diploma(‘s) en identiteitsbewijs.

Ook vragen we om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Je krijgt een VOG als uit onderzoek blijkt dat je geen strafbare feiten op jouw naam hebt staan. Wanneer je geen VOG kunt aanleveren, kun je niet bij het CAK werken. De kosten voor de VOG worden door het CAK vergoed.

Ga je werken in een financiële functie? Dan vragen wij je om een uittreksel van het BKR.

Referenties

Indien nodig – en uitsluitend met jouw toestemming – winnen we informatie in bij vorige werkgevers. De informatie die wij opvragen houdt direct verband met de functie waarop je gesolliciteerd hebt.

Nevenwerkzaamheden

Tot slot vragen wij je eventuele ‘nevenwerkzaamheden’ aan ons op te geven. Nevenwerkzaamheden zijn toegestaan, tenzij ze in strijd zijn met jouw arbeidsovereenkomst bij het CAK.

Heb je vragen over de pre-employment screening? Stel ze aan één van onze recruiters