Samenwerkings- verband met CAK wint Good Practice Award 2022

Het initiatief ‘Digitale inclusie: Leave no one behind’ van de Manifestgroep – waar het CAK onderdeel van is – won donderdag 24 november de Good Practice Award 2022.

De jury was vooral lovend over de brede samenwerking en de toegevoegde waarde voor de burger: “Heel veel partijen zijn betrokken; centrale overheden, publieke dienstverleners, lokale overheden en bibliotheken. Dit voorziet in een behoefte. Je kunt het loket zijn voor burgers die dat echt nodig hebben. De bibliotheken zijn heel toegankelijk, waardoor de drempel lager is om naar binnen te stappen.”

Digitale Inclusie: ‘Leave no one behind’

Het landelijke Informatiepunt Digitale Overheid is er voor mensen die niet digitaal vaardig zijn. Zij worden zo met de menselijke maat geholpen bij het (digitaal) zaken doen met de overheid. Burgers kunnen terecht bij één van de 655 fysieke informatiepunten in Nederland. En ook het cursusaanbod dat daar beschikbaar is, helpt deze mensen digivaardig en zelfredzaam te worden.

Digitale Inclusie is een samenwerking tussen Belastingdienst, Toeslagen, CBR, CIZ, CJIB, DUO, LBIO, Logius, Huurcommissie, RDW, SVB, Raad voor Rechtsbijstand, UWV, de Koninklijke Bibliotheek, SPN, de lokale bibliotheken en het CAK.

Meer over het landelijke Informatiepunt Digitale Overheid lees je op www.informatiepuntdigitaleoverheid.nl

Nabestaandendesk Wet langdurige zorg

Het CAK initiatief Nabestaandendesk Wet langdurige zorg was ook doorgedrongen tot de laatste drie finalisten.

Good practice award

Meer over de award en de RBB lees je op de website van de RBB groep.