SollicitatieprocedureDe sollicitatieprocedure bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder een selectie, meerdere sollicitatiegesprekken en een aanbod. Hieronder vind je een uitgebreide beschrijving van deze onderdelen.

De eerste selectie

Heb je een interessante vacature gevonden en online gesolliciteerd? Direct na ontvangst van je sollicitatie sturen we je per e-mail een ontvangstbevestiging. In deze bevestiging laten wij jou weten dat we, ná het verstrijken van de reactietermijn, maximaal 10 werkdagen nodig hebben om een goede eerste selectie te maken uit alle binnengekomen reacties.  Als je cv en motivatie genoeg raakvlakken hebben met de vacature, dan leggen wij jouw sollicitatie voor aan de desbetreffende leidinggevende. Hij of zij beslist welke kandidaten het beste passen bij de openstaande vacature en wie er worden uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek.

De sollicitatieprocedure

De verdere sollicitatieprocedure verschilt per vacature. In het algemeen bestaat de selectieprocedure uit minimaal twee gesprekken en eventueel een selectiecase of -assessment. In de vacature kun je terugvinden of een assessment onderdeel is van de procedure. Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG)*. Het ontvangen van een VOG wordt opgenomen als ontbindende factor in de arbeidsovereenkomst. Als je geen VOG kunt aanleveren, kunnen we je helaas niet aannemen. De kosten van de VOG worden door ons vergoed. Bewaar daarvoor wel de originele bon. Meer informatie over de VOG kun je vinden op www.rijksoverheid.nl

* VOG = Wanneer iemand omgaat met vertrouwelijke gegevens, geld of goederen kan een bedrijf vragen om een VOG. Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) geeft aan dat jouw gedrag geen belemmering vormt voor een bepaalde functie. Je krijgt een VOG als uit onderzoek blijkt dat je geen strafbare feiten op jouw naam hebt staan. Een Verklaring Omtrent het Gedrag staat ook wel bekend als bewijs van goed gedrag.

Eerste gesprek

In overleg met jou maken wij een afspraak voor een eerste sollicitatiegesprek. In dit eerste gesprek maken we kennis met elkaar. Jij kunt aangeven waarom je hebt gesolliciteerd op de functie en je kunt ons meer vertellen over jezelf, je ervaringen, kennis en interesses. We kijken of jouw wensen bij die van ons aansluiten. Maar ook kun jij tijdens dit eerste gesprek vragen stellen over de functie en onze organisatie, over onze bedrijfscultuur en over de ontwikkelmogelijkheden. Op die manier kun jij je ook een goed beeld vormen van onze organisatie en of de functie bij jou past. Normaal gesproken vindt je eerste gesprek plaats met een recruiter en/of HR-adviseur en de leidinggevende die de vacature open heeft staan.

Vervolggesprek

Als zowel jij als wij na het eerste gesprek een positief gevoel hebben, dan nodigen wij jou uit voor een vervolggesprek. In dit tweede gesprek wordt de inhoud van de functie besproken en gaan we dieper in op jouw inhoudelijke kennis. Na dit vervolggesprek kun je eventueel nog worden uitgenodigd voor een selectiecase of -assessment (afhankelijk van de functie).

Aanbod

Als we na het vervolggesprek (en eventueel selectiecase of -assessment) besluiten om met elkaar in zee te gaan, dan doen wij jou een aanbod. Als je akkoord gaat met ons aanbod, dan nodigen wij je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. In dit gesprek krijg je een toelichting op onder andere de arbeidsovereenkomst, reiskosten, pensioen, CAO ZN, onze personele regelingen en alle overige secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij heten je dan van harte welkom als onze nieuwe collega!