Wereldrecord dankzij samenwerking CAK collega’s

15 juli 2016
Mede dankzij de samenwerking van onze collega’s Sanne Overdijk en Edwin Korving behaalde de Voorburgse korfbalvereniging VEO een wereldrecord. Edwin: “Ik las op ons intranet een bericht dat Sanne een opleiding over gezonde voeding volgt. Dat was de trigger en het begin van de samenwerking.”

Om welk wereldrecord gaat het?
Edwin: ‘Met twee teams tegelijk moest VEO meer dan 30 uur en 2 minuten aaneengesloten korfballen. Als ons dat zou lukken, kwamen we in het Guinness Book of Records. En we zijn erin geslaagd! In totaal hebben 24 spelers maar liefst 32 uur gespeeld, waarbij er steeds 16 man tegelijk op het veld stond’.

‘In totaal hebben 24 spelers maar liefst 32 uur gespeeld’.

En welke rol heb jij daarbij vervuld?
Edwin: ‘Mijn kinderen korfballen bij deze club en ik verzorg regelmatig het eten op de zaterdagavond. Zodoende ben ik gevraagd om een rol te spelen tijdens de catering voor deze wereldrecordpoging’.

En hoe kwam je in contact met Sanne?
Edwin: ‘Ik las op het intranet van het CAK een bericht dat Sanne een opleiding over gezonde voeding volgt. Dat was de trigger. Hoe zorg je dat 24 mensen zo goed eten dat ze steeds in beweging kunnen blijven’.
Sanne: ‘Ik vond het hartstikke leuk toen Edwin mij benaderde. Toevallig was ik net met het studieonderdeel ‘sport’ bezig tijdens mijn opleiding, dus daar sloot deze vraag mooi op aan’.

Wat hebben jullie toen gedaan?
Sanne: ‘We zijn bij elkaar gekomen waarbij Edwin me alles vertelde over het evenement. Daarop heb ik een voedingsschema gemaakt met alle maaltijdmomenten en tussendoortjes. Zijn vraag was namelijk heel duidelijk: hoe houd ik ze wakker’!
Edwin: ‘Haar schema was voor mij gelijk helder en ook goed uitvoerbaar. Ik heb nog wat vragen gesteld: bijvoorbeeld of ze ook Redbull (nee), chips (nee) en popcorn (ja) mochten’.

En hoe is het evenement verlopen?
Edwin: ‘Hartstikke goed! Ik ben er de gehele 32 uur voor de spelers geweest, waarbij ik alleen ’s nachts van 2.30 tot 4.30 uur even heb geslapen. En we hebben het gehaald met z’n allen. Het schema van Sanne heb ik volledig nageleefd. Het was een groot succes. Ik hoorde zelfs dat een van de deelnemers had gezegd: “Ik weet niet of jullie dat ook hadden, maar elke keer als ik Edwin zag lopen met smoothies of ander eten werd ik weer helemaal gelukkig [lachend]”‘.

Sanne, jij ook trots?
‘Jazeker! Ik had op Omroep West al gezien dat de recordpoging was geslaagd en heb gelijk een bericht naar mijn ouders gestuurd. En daarna hebben Edwin en ik natuurlijk even afgesproken om alle verhalen van elkaar te horen’.