Nilufer Keskin-Ergin – medewerker Financiering Instellingen & Verklaringen

| |

‘Het CAK staat erom bekend dat de klant centraal wordt gezet’

‘Ik had direct een goed gevoel bij het CAK. Het is een uitvoeringsorganisatie van de overheid en het staat erom bekend dat de klant centraal wordt gezet. Dat sprak me aan. Inmiddels ben ik hier medewerker Financiering Instellingen en Verklaringen en dat bevalt me uitstekend. Ik heb fijne collega’s, er heerst een warme sfeer en ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Drie dagen per week werk ik voor Financiering Instellingen en twee dagen per week verwerk ik Schengenverklaringen. Die flexibiliteit en veelzijdigheid vind ik heerlijk’.

Strakke deadlines
‘Voor de financiering van de instellingen ben ik controlerend medewerker en zorg ik dat de betaalopdrachten aan Wlz-instellingen, zorgverzekeraars en tandartsen tijdig, juist en volledig worden uitgevoerd. Daarbij werken we met strakke deadlines, omdat we vaste betaaldagen hebben. Dat is altijd even stressen – zeker als opeens een nieuwe stapel betaalopdrachten binnenkomt – maar altijd leuk. Echt teamwerk. Voor Schengenverklaringen heb je te maken met piekdruktes, vooral voor vakanties. Dan ben ik met name administratief en controlerend bezig. Zijn de verklaringen goed ingevuld? Kloppen de medicatiegegevens met de Opiumwet? Soms bellen we ook even de huisarts voor een extra controle’.

Trainingen en updates
‘Als je in deze functie aan de slag wilt, is het belangrijk dat je nauwkeurig bent, cijfermatig inzicht hebt en ook stressbestendig kunt werken. Verder krijg je natuurlijk veel inhoudelijke kennis aangereikt. De wetgeving verandert continu en daardoor heb je steeds updates nodig. Het CAK zorgt daar goed voor met trainingen en bijvoorbeeld de kennisbank waarop je altijd kunt terugvallen. Overigens vind ik het CAK sowieso een fijne werkgever. Niet alleen door de arbeidsomstandigheden en doorgroeimogelijkheden, maar ook door de afwisseling. Ieder jaar kunnen we er als uitvoeringsorganisatie weer een regeling bij krijgen of er kan er één afvallen. Dat is altijd spannend in positieve zin; we vinden steeds een manier om zo’n regeling intern op te pakken’.