Miranda Dabach – praktijkbegeleider en medewerker Klant Contact Center (KCC)

|

‘Als je onrust kan wegnemen, dan maak je echt verschil in het leven van mensen’

‘Ik houd van mensen helpen; de doelgroep in de zorgsector ligt me. Ik vind het leuk om vragen te beantwoorden, kennis te delen, gegevens te controleren en ook mensen gerust te kunnen stellen. Ik kende het CAK al van mijn tijd bij de klantenservice van ziektekostenverzekeraars, dus ik wist waar ik terechtkwam in de zomer van 2013. Erg leuk is dat ik inmiddels ook nieuwe medewerkers mag begeleiden bij hun eerste telefoongesprekken. Ik ben daarvoor gevraagd en dat was best een eer. Ook op die manier kan ik nu mensen helpen’.

Een verschil maken
‘Voor mij is het CAK een fijne werkgever. De organisatie zorgt goed voor haar personeel. We hebben bijvoorbeeld elke dinsdag en donderdag vers fruit op de afdeling en ook kun je je wekelijks opgeven voor een stoelmassage. Maar buiten dat zijn de werkzaamheden gewoon leuk. Ik voer over het algemeen fijne gesprekken, waarin ik echt iets voor mensen kan betekenen. Natuurlijk zijn sommige mensen ook wel eens boos. Logisch ook, als ze stress hebben over bijvoorbeeld hoge facturen. Maar als je dan hun onrust kunt wegnemen of een betalingsoplossing kunt bieden, dan maak je echt verschil’.

Professioneel en menselijk
‘Bijzonder aan werken bij het CAK is dat alles is vastgesteld door wetgeving. Of mensen het nou met iets eens zijn of niet: ze moeten de procedure accepteren. Maar het CAK gaat daarbij professioneel en menselijk te werk. Als medewerker Klant Contact Center is het echt belangrijk om empathisch te werken. Ik toon begrip voor situaties, maar verwijs ook weer terug naar de wet. Dat vraagt tegelijkertijd om een stukje zakelijkheid. En, zekerheid is belangrijk. Als jij onzeker aan de telefoon overkomt, zal een klant minder snel genoegen nemen met je antwoord. Gelukkig word je erg goed voorbereid op je werk aan de telefoon; je krijgt alle benodigde kennis. En anders kun je altijd extra coaching aanvragen’.