Jainand Kandhai – senior Oracle developer

|

‘De impact van je werk is hier groot’
‘Bij het CAK werk ik  aan het (door)ontwikkelen, documenteren en testen van software. Daarnaast neem ik deel aan de dagelijkse stand-up en besprekingen waarin we changes en releases doornemen en inplannen. Ik heb altijd met Oracle gewerkt en daarbij ben ik ook Oracle gecertificeerd. Hier krijg ik de kans om mij verder te specialiseren’.
 
Unieke systemen
‘Het CAK is een grote professionele organisatie: ruim 2 miljoen mensen zijn klant van het CAK dus de impact en relevantie van je werk is groot. De systemen waarmee we werken zijn ook uniek in de wereld. Elke wijziging in de wet- en regelgeving die wij uitvoeren voor de overheid, moet ook in die systemen worden aangepast. Maar ook interne verbeteringen in de processen moeten in de systemen verwerkt worden. Hiervoor  hebben we elke maand releases maar ook behoorlijk wat datafixes en batch jobs, waarbij miljoenen records geraakt worden. We werken hier ook met moderne ontwikkelmethodieken zoals Agile/Scrum. Dat maakt het voor een ICT’er heel dynamisch en uitdagend om hier te werken. Geen dag is hier hetzelfde’.

Collega’s staan altijd voor je klaar
‘Het CAK is een hele sociale organisatie, de sfeer is open en informeel.  Ik heb veel contact met collega’s, zij staan altijd klaar om vragen te beantwoorden en je verder op weg te helpen. Resultaten bereiken gaat hier zeker ook  gepaard met werkplezier en voldoening. En initiatief wordt hier gewaardeerd’.

Werk combineren met een studie
‘Bij het CAK werk ik 4 x 9 uur en ben ik één dag in de week vrij. Dat komt goed uit want ik doe nog een master Computer Science aan de TU Delft. Het CAK stimuleert dat je je blijft ontwikkelen en zeker binnen ICT is dat van groot belang’.