Bas Sytsma – medewerker proces en kwaliteit Backoffice

|

‘Je ziet direct resultaat van je werk; dat is het allerleukst’
‘Als medewerker proces en kwaliteit binnen de Backoffice zorg ik ervoor dat het proces van beschikken en factureren goed verloopt. Ik doe dit nu ongeveer een half jaar en ben heel blij met mijn werk. Ik heb tijdens mijn vorige functie op het Klant Contact Center gezien hoe belangrijk een gestroomlijnd proces is, omdat klanten anders tegen zaken aanlopen. Ook weet ik hoeveel impact een factuur of beschikking kan hebben. Nu ik ben doorgegroeid naar deze functie vind ik het mooi om achter de schermen bij te dragen aan continue verbeteringen’.

Geen dag hetzelfde
‘Mijn werk is heel afwisselend. Je moet met veel zaken rekening houden, zowel binnen als buiten de organisatie. Daarnaast is het leuk dat onze afdeling een grote verantwoordelijkheid heeft binnen het CAK: het is onze taak om te zorgen dat alle werkzaamheden goed verlopen en dat we eventuele incidenten snel oplossen. Daardoor is iedere werkdag ook weer anders. Soms ben ik dagen bezig om situaties te analyseren: is er een probleem, hoe groot is het probleem, hoe is het ontstaan, hoe kunnen we het oplossen? Andere dagen zie ik mijn bureau juist nauwelijks en ben ik met allerlei afdelingen aan het overleggen. Zo hebben we bijvoorbeeld veel contact met ICT over technische oplossingen’.

Resultaten zichtbaar
‘Als medewerker proces en kwaliteit is het allereerst belangrijk om procesmatig te kunnen denken. Ook moet je snel kunnen schakelen. Verder zijn analytische vaardigheden essentieel. Je moet zaken op een abstracter niveau kunnen benaderen. Bijvoorbeeld als het gaat om ontwikkelingen in de regelgeving. Wat doen nieuwe wetten met onze processen? Welke impact heeft dat intern? En vooral ook: wat is de impact voor de klant? Het allerleukst aan mijn werk vind ik dan ook dat je direct ziet wat het resultaat is van een procesmatige verandering. Daarnaast is het CAK ook gewoon een fijne werkgever. De sfeer is goed en de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Als ik mij bijvoorbeeld wil richten op een studie of cursus is dat altijd bespreekbaar’.